Ánizsillatú izsópfű (Agastache foeniculum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Csomagfeladás: A hét első három napján
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.680 Ft

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Leírás

Az ánizsillatú izsópfű (Agastache foeniculum) legfeljebb 80-cm-re növő felálló hajtású, az izsóphoz hasonló virágzatú, de vele közeli rokonságban nem álló évelő. Különlegesen finom ízű és illatú gyógynövény.Csíkokra vágott friss levele nyári koktélok, limonádék alkotóeleme.
Szárítva levele tea alapanyag.
Júliustól szeptemberig nyíló virágai ehetők, saláták, köretek díszítésére használhatók.
Az Amerikában őshonos növényt az indiánok gyógyításra használták, teljes virágzás után közvetlenül gyűjtött, szárított leveleinek teáját belsőleg köhögés, láz, hasmenés kezelésére, külsőleg borogatásként sebgyógyításra, megszárítva, morzsolva illatpárnába tölthető, pot-pourri készítésére használható.
Magja az ánizshoz hasonlóan sütemények készítésére használható fel, illetve a madarak is szívesen fogyasztják.
Ajánljuk díszkertbe vagy gyógynövény kertbe.

Ánizsillatú izsópfű gondozása

Napos vagy félárnyékos helyre, jó vízgazdálkodású talajba ültesd. Évelőkertben társnövényei lehetnek többek közt a kék szamárkenyér (Echinops ritro), kínai szellőrózsa (Anemone hupehensis), a kék iringó  (Eryngium planum). Viszonylag szárazságtűrő. Nedves körülmények között lisztharmat, levélrozsda megtámadhatja. Konténerben is nevelheted.  Tavasszal magról vagy ősszel vagy tavasszal tőosztással szaporítható.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból