Ánizsillatú izsópfű (Agastache foeniculum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az ánizsillatú izsópfű (Agastache foeniculum) legfeljebb 80-cm-re növő felálló hajtású, az izsóphoz hasonló virágzatú, de vele közeli rokonságban nem álló évelő. Különlegesen finom ízű és illatú gyógynövény.Csíkokra vágott friss levele nyári koktélok, limonádék alkotóeleme.
Szárítva levele tea alapanyag.
Júliustól szeptemberig nyíló virágai ehetők, saláták, köretek díszítésére használhatók.
Az Amerikában őshonos növényt az indiánok gyógyításra használták, teljes virágzás után közvetlenül gyűjtött, szárított leveleinek teáját belsőleg köhögés, láz, hasmenés kezelésére, külsőleg borogatásként sebgyógyításra, megszárítva, morzsolva illatpárnába tölthető, pot-pourri készítésére használható.
Magja az ánizshoz hasonlóan sütemények készítésére használható fel, illetve a madarak is szívesen fogyasztják.
Ajánljuk díszkertbe vagy gyógynövény kertbe.

Ánizsillatú izsópfű gondozása

Napos vagy félárnyékos helyre, jó vízgazdálkodású talajba ültesd. Évelőkertben társnövényei lehetnek többek közt a kék szamárkenyér (Echinops ritro), kínai szellőrózsa (Anemone hupehensis), a kék iringó  (Eryngium planum). Viszonylag szárazságtűrő. Nedves körülmények között lisztharmat, levélrozsda megtámadhatja. Konténerben is nevelheted.  Tavasszal magról vagy ősszel vagy tavasszal tőosztással szaporítható.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból