Aranypiros japán gyöngyvessző (Spiraea japonica Goldflame)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az aranypiros japán gyöngyvessző (Spiraea japonica Goldflame) 50-60 cm-re megnövő, kompakt növekedésű, sárga levelű törpecserje. Júniustól augusztus végéig rengeteg, bogernyőben nyíló piros virágot hoz. Virágágyásba, vagy alacsony sövénynek is ajánlható.
Szoliterként, nyírott sövényként, talajtakarónak és dézsás növénynek ajánlott.
Szépségét kiemelheti a hátterében található, sötétebb lombszínű bokorcsoport.

Az aranypiros japán gyöngyvessző gondozása

Napra, jó minőségű kerti talajba való. A pangóvizet nem tűri. A legszebben nyirkos talajban fejlődik, de tűri a szárazságot is, és elviseli a városi környezetet. Az elnyílt virágok levágásával másodvirágzásra ösztönözhető. megjelenhetnek rajta a levéltetvek, lisztharmat, ritkábban a tűzelhalás. Szaporíthatod nyáron zöld dugványozással, ősszel tőosztással.

Cikk ajánlat: Gyöngyvessző