Bíbor japánbirs (Chaenomeles x superba Crimson and Gold)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A bíbor japánbirs (Chaenomeles x superba Crimson and Gold) 1-1,5 m magas, lombhullató, kompakt, gyors növekedésű díszcserje. Kora tavasszal, még lombfakadás előtt hozza mélypiros virágait. Később hozza ovális, bronzos leveleit, amelyek idővel sötétzöld színűek lesznek. Ősszel érnek be fanyar ízű, sárgás-zöld, 2 cm átmérőjű termései.

A bíbor japánbirs gondozása

Napra, félárnyékba, átlagos kerti talajba való. Szárazságtűrővé válik. Virágzást követően metszéssel alakítható. Tőbb kártevője és kórokozója ismert, közülük a tűzelhalás a legveszélyesebb. Félfás dugványról vagy tősarjakról szaporítható.

Cikkajánlat: A japánbirs termése ehető!

Virágmagok a Kertlap Webáruházból