Bíbor japánbirs (Chaenomeles x superba Crimson and Gold)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A bíbor japánbirs (Chaenomeles x superba Crimson and Gold) 1-1,5 m magas, lombhullató, kompakt, gyors növekedésű díszcserje. Kora tavasszal, még lombfakadás előtt hozza mélypiros virágait. Később hozza ovális, bronzos leveleit, amelyek idővel sötétzöld színűek lesznek. Ősszel érnek be fanyar ízű, sárgás-zöld, 2 cm átmérőjű termései.

A bíbor japánbirs gondozása

Napra, félárnyékba, átlagos kerti talajba való. Szárazságtűrővé válik. Virágzást követően metszéssel alakítható. Tőbb kártevője és kórokozója ismert, közülük a tűzelhalás a legveszélyesebb. Félfás dugványról vagy tősarjakról szaporítható.

Cikkajánlat: A japánbirs termése ehető!

Virágmagok a Kertlap Webáruházból