Északi tollas gyöngyvessző (Sorbaria sorbifolia)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Elfogyott

Leírás

Az 1,5-2 m magas északi tollas gyöngyvessző (Sorbaria sorbifolia) igénytelen, gyökérsarjakkal terjedő, szép megjelenésű díszcserje.
Levelei dekoratívak. Június-júliusban hozza fehér bugában nyíló virágait, amelyek a lombok fölé nyúlnak. Lombja ősszel sárgásra színeződik.
Szoliternek kiváló.

Az északi tollas gyöngyvessző gondozása

Napra, félárnyékba, tápanyagdús, jó vízáteresztő talajba való. Meghálálja, ha a töve árnyékos, talaj nyirkos. Száraz időszakban rendszeres öntözést igényel. Ellenálló tavaszi metszéssel tarthatod kordában. Zöld dugvánnyal, félfás dugvánnyal, gyökérsarjakról szaporíthatod.