Északi tollas gyöngyvessző (Sorbaria sorbifolia)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az 1,5-2 m magas északi tollas gyöngyvessző (Sorbaria sorbifolia) igénytelen, gyökérsarjakkal terjedő, szép megjelenésű díszcserje.
Levelei dekoratívak. Június-júliusban hozza fehér bugában nyíló virágait, amelyek a lombok fölé nyúlnak. Lombja ősszel sárgásra színeződik.
Szoliternek kiváló.

Az északi tollas gyöngyvessző gondozása

Napra, félárnyékba, tápanyagdús, jó vízáteresztő talajba való. Meghálálja, ha a töve árnyékos, talaj nyirkos. Száraz időszakban rendszeres öntözést igényel. Ellenálló tavaszi metszéssel tarthatod kordában. Zöld dugvánnyal, félfás dugvánnyal, gyökérsarjakról szaporíthatod.