Fehér-rózsaszín virágú japán gyöngyvessző (Spiraea japonica Shirobana)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A kb. 1 m magas, felfelé törő hajtásrendszerű fehér-rózsaszín virágú japán gyöngyvessző (Spiraea japonica Shirobana) májustól júniusig bontja fehér és rózsaszínben játszó virágszirmait. Az új levelek bronzos színűek. Szoliternek, vagy nyíratlan sövénynek ajánlott.

A fehér-rózsaszín virágú japán gyöngyvessző gondozása

Napos helyre, jó vízgazdálkodású talajba való. Várostűrő. Száraz időszakban öntözni kell. Az elvirágzott virágok levágásával másodvirágzásra serkentheted.  Mivel virágait az új hajtások végén hozza, érdemes kora tavasszal visszametszeni. Megjelenhetnek rajta a levéltetvek, lisztharmat, ritkábban a tűzelhalás. Szaporíthatod nyáron zöld dugványozással, ősszel tőosztással.

Cikk ajánlat: Gyöngyvessző