Fehér-rózsaszín virágú japán gyöngyvessző (Spiraea japonica Shirobana)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A kb. 1 m magas, felfelé törő hajtásrendszerű fehér-rózsaszín virágú japán gyöngyvessző (Spiraea japonica Shirobana) májustól júniusig bontja fehér és rózsaszínben játszó virágszirmait. Az új levelek bronzos színűek. Szoliternek, vagy nyíratlan sövénynek ajánlott.

A fehér-rózsaszín virágú japán gyöngyvessző gondozása

Napos helyre, jó vízgazdálkodású talajba való. Várostűrő. Száraz időszakban öntözni kell. Az elvirágzott virágok levágásával másodvirágzásra serkentheted.  Mivel virágait az új hajtások végén hozza, érdemes kora tavasszal visszametszeni. Megjelenhetnek rajta a levéltetvek, lisztharmat, ritkábban a tűzelhalás. Szaporíthatod nyáron zöld dugványozással, ősszel tőosztással.

Cikk ajánlat: Gyöngyvessző