Fehértarka levelű boglárkacserje (Kerria japonica Picta)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények 2 literes konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények 2 literes konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.
A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30 cm körül (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Kauten Etnobotaniki alapítvány szállítási információk

Árusítás március 15 és november 15 között!

MINIMÁLIS RENDELÉS: 10.000 Ft.-

Leírás

A fehértarka levelű boglárkacserje (Kerria japonica Picta) , széles növésű, 1-1,5 méter magas lombhullató cserje. Aranysárga szimpla virágai április végén májusban nyílnak. Vesszői zöldek. Fűrészes szélű levelei, zöld, fehér szegéllyel. Cserjecsoportokba, de alacsony sövénynek is használható. Fák alá, épületek északi oldalára.

Közepes igényű, a szélsőségek kivételével mindenhol kielégítően fejlődik, inkább félárnyékba való. Kimondottan kemény teleken visszafagyhat, de tőből jól megújul.

A fehértarka levelű boglárkacserje gondozása

Napos helyre ne ültesd.  A metszést jól tűri. Ha tavasszal kevéssé virágzik, vagy elterebélyesedett erőteljes metszéssel segíthetsz rajta. Ellenálló. Különösebb gondozást nem igényel. Tőosztással vagy dugványozással szaporíthatod.