Fehér-tarka levelű boglárkacserje (Kerria japonica Picta)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A fehértarka levelű boglárkacserje (Kerria japonica Picta) , széles növésű, 1-1,5 méter magas lombhullató cserje. Aranysárga szimpla virágai április végén májusban nyílnak. Vesszői zöldek. Fűrészes szélű levelei, zöld, fehér szegéllyel. Cserjecsoportokba, de alacsony sövénynek is használható. Fák alá, épületek északi oldalára.

Közepes igényű, a szélsőségek kivételével mindenhol kielégítően fejlődik, inkább félárnyékba való. Kimondottan kemény teleken visszafagyhat, de tőből jól megújul.

A fehértarka levelű boglárkacserje gondozása

Napos helyre ne ültesd.  A metszést jól tűri. Ha tavasszal kevéssé virágzik, vagy elterebélyesedett erőteljes metszéssel segíthetsz rajta. Ellenálló. Különösebb gondozást nem igényel. Tőosztással vagy dugványozással szaporíthatod.