Fehértarka levelű díszsom Cornus alba ‘Argenteomarginata’

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A fehértarka levelű díszsom (Cornus alba ‘Argenteomarginata‘) 2 méter magasra és terebélyesre növő, tarka levelű, vörös vesszőjű lombhullató cserje. Levelei zöldek, szélükön fehér szegéllyel.  Május-júniusban nyílnak sárgásfehér virágai. Termése fehér bogyó. Télen mutatósak vörös vesszői. Szoliternek vagy takarócserjének, nyíratlan sövénynek ültethető.

A fehértarka levelű díszsom gondozása

Napos, félárnyékos helyre, üde, tápanyagban gazdag, jó vízelvezetőképességű talajba való, megfelelő öntözés mellett fejlődik a legszebben.

Cikk: Húsos som

Virágmagok a Kertlap Webáruházból