Himalájai lonc (Leycesteria formosa ‘Purple Rain’)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A himalájai lonc (Leycesteria formosa ‘Purple Rain’) alacsony termetű, bambuszra emlékeztetően felálló hajtású lombhullató cserje. A fiatal hajtások bíbor színűek. Júliustól októberig jelennek meg 10 cm hosszú füzérekben bíborvörös fellevelekkel borított, harang alakú, fehér virágai. Később bíbor színű bogyótermései fejlődnek, amelyek a zöld hajtásokon egész télen díszítenek, a madarak kedvelt csemegéi. Szürkéskék ágai a téli kertek dísze. Szoliternek kiváló. Virágai vágott virágként is megállják a helyüket.

A himalájai lonc gondozása

Napra, félárnyékba, jó vízgazdálkodású, üde talajba, védett meleg fekvésbe való. Igénytelen, szárazságtűrő.  Előfordulhat, hogy talajig visszafagy, de tőről kihajt. Tavasszal, elvirágzás után metszhető.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból