Hóbogyó Pink Pearl (Symphoricarpos Pink Pearl)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A hóbogyó Pink Pearl (Symphocarpos Pink Pearl) 1-1,5 méterre megnövő lombhullató cserje. Hajtása felfelé törő. A szürkés-zöld levelek átellenesen helyezkednek el, egyszerűek.  A rózsaszín, apró virágok 10-25 cm hosszan a hajtáscsúcson fürtben állnak. 8-15 mm átmérőjű két magvú csonthéjas, rózsaszín termései egész télen díszítik. Rizómákkal terjed. Szoliterként ültesd, vagy fák aljnövényzeteként is ültethetők.

A hóbogyó talajban nem válogat, de meszes, jó vízvezetésű talajokon fejlődik a legszebben. A köves talajt is jól viseli. Sivár körülmények között is megél. A nyílt, világos helyeket kedveli, de árnyéktűrő. Tél végén, kora tavasszal metszéssel tarthatjuk kordában. Fás dugványozással jól szaporítható.

A hóbogyó Pink Pearl gondozása

Igénytelen, ellenálló. Ha nyíratlan sövényt szeretnél belőlük, akkor az ültetési távolság kb. fél méter. Különösen alkalmas hulladékdepók takarására. Tél végén, kora tavasszal metszéssel tarthatjuk kordában. Fás dugványozással jól szaporítható. De magról szaporítással ne próbálkozzunk, mert a csíráztatás házi körülmények között általában nem sikeres a kemény magköpeny és fejletlen embrió miatt.