Illatos jezsámen (Philadelphus Belle Etiole)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az illatos jezsámen (Philadelphus Belle Etiole) közepes termetű, 1,5-2 m magas, bókoló, illatos virágú lombhullató cserje.  június-júliusban tömegesen nyílnak, igen nagy, illatos, fehér, szimpla, négyszirmú virágai. Szoliterként, foltokba ültetheted, nyírott sövényként is nevelheted.

Az illatos jezsámen gondozása

Napra, félárnyékba való, vízigénye közepes. Talajban nem válogat, silány talajon is megél Azonban napos helyen, tápdús talajban nevelhető cserje a legkönnyebben. Virágzás után a hajtások visszavágásával a bokor szép, tömött formában tartható. A jezsámen hajtásdugványról, félfás-, fás dugványról, gyökérhajtásról, osztással és bujtással is szaporítható.

Cikk ajánlat: A jázminként is emlegetett jezsámen

Virágmagok a Kertlap Webáruházból