Illatos Tündérfa (Chimonanthus praecox)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az illatos Tündérfa (Chimonanthus praecox) nagy termetű,2,5 méter magas 3 méter széles, lombhullató, télen virágzó cserje, nagyon erős, messziről érezhető, vanília illatú virágokkal. Növekedési erélye közepes. Lombhullató, fényes levelei sötétzöldek, hosszúkásak, lándzsa alakúak. Törzsének alsó része vízraktározásra módosult. A virágok a kétéves ágakon fejlődnek, még lombfakadás előtt. A nagy, 2-4 cm széles, vanília illatú, viaszos, sokszirmú, csésze alakú, hímnős virágok a csupasz ágakon nyílnak januártól márciusig. A külső, keskeny sziromlevelek sárgásfehérek, a belső sziromkörben levők rövidebbek, barnás-bordó színezettel. A virágokat vágott virágként is értékesítik.  Tavasszal virágzó hagymásokkal társíthatod, amelyeket a tövébe ültethetsz. Vagy a falhoz ültetett tündérfára futtass klemátiszt. Ha nyáron virágzó cserjék közelébe ülteted, ezek virágai elvonják a figyelmet a tündérfa unalmassá váló lombozatáról.

Az illatos tündérfa gondozása

A növény -28 °C-ig fagytűrő, de hideg klímájú helyen egyesével, szabad állásba ültesd déli, vagy nyugati fal elé, a tűző naptól némileg védett helyre. Meleg, de nem túl száraz, tápdús, jó vízgazdálkodású, talajt igényel. Mésztűrő.  A fiatal növények fagyérzékenyek, téli takarást, és rendszeres nyári öntözést igényelnek.  A túlburjánzó bokrok hajtásait virágzás után két rügyre vághatjuk vissza. Bujtással vagy hajtásdugvánnyal július-augusztusban szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Illatos tündérfa