Illinoisi mimóza (Desmanthus illinoensis)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A 60-80 cm, esetenként 1, 1,3 méter méter magas Illinoisi mimóza (Desmanthus illinoensis) a mimózához hasonló megjelenésű, télálló, évelő növény, az Illinois és Missisipi folyó völgyében honos.
Levelei sötétedéskor becsukódnak.
Fehér virágai júliustól augusztus végéig nyílnak, majd egy érdekes alakú terméssé fejlődnek.
Alkaloidokat tartalmazó gyógynövény, amelyet a népgyógyászat használ, leveléből készült teával a viszkető bőrt borogatják.
Hüvelyéből kifejtett, fehérjékben gazdag magját főzve fogyasztják.
A magvakat a madarak is kedvelik.
Informális, természetes kertekbe való.

Az Illinoisi mimóza gondozása

Jó vízgazdálkodású talajba való, egyébként talajban nem válogat, a sekély termőrétegű, köves, agyagos talajt is jól tűri. Napos helyre való, szárazságtűrő, meleg kedvelő. Igénytelen, kórokozója, kártevője nem ismert. Magvetéssel szaporítható.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból