Kerti rozmaring (Rosmarinus officinalis)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Csomagfeladás: A hét első három napján
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.680 Ft

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Leírás

A kerti rozmaring (Rosmarinus officinalis) 0,5-1 m magasra megnövő örökzöld félcserje, régóta kedvelt gyógy- és fűszernövény.
Levelei keskenyek, 3-5 cm hosszúak, fényes sötétzöldek, aromás illatúak. Lilás virágai májusban nyílnak a levelek hónaljában.
Ültetheted edénybe, meleg mikroklímán szabadföldbe.
Több tövet összeültetve áthatolhatatlan sövényt alkot.
Jól metszhető, bonsainak is kiváló.

A kerti rozmaring gondozása

Fény és hőigényes, fagyérzékeny. Hűvös klímán védett helyen, például déli kitettségű falak tövében termeszthető. Száraz, meszes talajon jól terem.
Gyökerei túlöntözés hatására hamar rothadásnak indulnak. Az ültetés ideje kora ősz, ezáltal még a tél beállta előtt meg tud erősödni.
A szabadban élő növényt fiatal korban takard mulccsal, vagy teleltető fóliával.
Az ifjító metszés célja, hogy a növény ne kopaszodjon fel, ideje kora tavasz, amikor már látod, hol jelennek meg az új hajtások, ezek szintje alá nem menj a metszéssel. Legsikeresebben bujtással vagy fás dugvánnyal szaporítható. Szúrd le az idős növény fiatal ágait, amelyek hamarosan gyökeret eresztenek.

Cikk ajánlat: Rozmaring az emlékezés és a hűség növénye

Virágmagok a Kertlap Webáruházból