Kikeleti bangita Dawn (Viburnum bodnantense Dawn)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A kikeleti bangita Dawn (Viburnum bodnantense Dawn) , 2-3 m magas felfelé törő ágú, terjedelmes, tojásdad redőzött levelű lombhullató cserje. Friss levelei bronzosak, nyáron zöldek, ősszel burgundi vörösre színeződik. Leginkább mutatós téli virágzata miatt kedvelt. Virágait októbertől márciusig hozza, melyek bimbóban sötét rózsaszínűek, kinyílva világos rózsaszínűek, illatosak. Termései skarlátvörösből őszre feketére érnek. Ültetheted szoliternek, vagy bejárati ajtó mellé. Elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a legkisebb kertben is. Nyíratlan sövénynek, térhatárolónak is kiváló.

Napos vagy félárnyékos helyre ültesd. A legteljesebben napon virágzik. Átlagos vízigényű, idővel szárazságtűrő, de a nedves, jó vízelvezetésű, mély, gazdag, kissé agyagos talaj kedveli a legjobban.

A kikeleti bangita gondozása

A minimális ültetési távolság: 1,5-2 m. Magassága kifejlett állapotban: 2-3 m. Kártevő ritkán támadják meg, esetleg levélfoltosság léphet fel. Ha szükséges 1-3 évenként ritkító/alakító metszést végezhetsz. Félfás dugványról nyáron szaporíthatod.

Cikk ajánlat:Télen virágzó bangiták