Kínai kékszakáll (Caryopteris incana Kew Blue)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Csomagfeladás: A hét első három napján
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.680 Ft

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Leírás

A kínai kékszakáll (Caryopteris incana Kew Blue) 1-1,2 méter magas, sűrű ágrendszerű, kompakt lombhullató cserje vagy félcserje. Illatos levelei hosszúkásak, szürkészöldek. Liláskék virágai a a levelek hónaljában kis csomókban tömegesen nyílnak augusztustól októberig. Többek közt szegélyágyba vagy évelők közé, rézsűbe, kőedényekbe, sziklakertbe való.

A kínai kékszakáll gondozása

Napos, meleg helyet, laza talajt kíván. Mérsékelten szárazságtűrő. A téli fölös vízre érzékeny-húsos gyökerei könnyen rothadnak. Hajtása kemény teleken visszafagyhat, de ez a virágzást nem befolyásolja. Fiatalon gyorsan nő, ezért laza, meleg talajon talajtakarónak is felhasználható. Miután virágaikat az azévi hajtásokon hozzák, tél végén erélyesen visszametszhetők. Márciusban vágd vissza a talaj fölött 10-20 centiméterrel. Félfás dugványozással szaporíthatod júniustól augusztusig.

Cikk ajánlat: Őszi sztár a kékszakáll

Virágmagok a Kertlap Webáruházból