Kínai kékszakáll (Caryopteris incana Kew Blue)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A kínai kékszakáll (Caryopteris incana Kew Blue) 1-1,2 méter magas, sűrű ágrendszerű, kompakt lombhullató cserje vagy félcserje. Illatos levelei hosszúkásak, szürkészöldek. Liláskék virágai a a levelek hónaljában kis csomókban tömegesen nyílnak augusztustól októberig. Többek közt szegélyágyba vagy évelők közé, rézsűbe, kőedényekbe, sziklakertbe való.

A kínai kékszakáll gondozása

Napos, meleg helyet, laza talajt kíván. Mérsékelten szárazságtűrő. A téli fölös vízre érzékeny-húsos gyökerei könnyen rothadnak. Hajtása kemény teleken visszafagyhat, de ez a virágzást nem befolyásolja. Fiatalon gyorsan nő, ezért laza, meleg talajon talajtakarónak is felhasználható. Miután virágaikat az azévi hajtásokon hozzák, tél végén erélyesen visszametszhetők. Márciusban vágd vissza a talaj fölött 10-20 centiméterrel. Félfás dugványozással szaporíthatod júniustól augusztusig.

Cikk ajánlat: Őszi sztár a kékszakáll

Virágmagok a Kertlap Webáruházból