Koreai Hóvessző (Abeliophyllum distichum)

3 .226 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A koreai Hóvessző (Abeliophyllum distichum) 1-2 méteres magasságot elérő, nyitott, kusza ágrendszerű lombhullató díszcserje, amely lombfakadás előtt, február-március hónapban gyönyörködtet csillag alakú, másfél centiméter hosszú, enyhén illatos, fehér virágaival. Szoliterként, de még inkább kisebb cserjecsoportokba, későn virító dísznövényekkel kombinálva a legmutatósabb.

A koreai Hóvessző gondozása

Napra, félárnyékba, jó vízgazdálkodású, meszes talajba való. A kései fagyokra érzékeny. A dús virágzásért tavasszal, a virágzást követően metszhető, ugyanis az előző évi hajtásokon virágzik. Félfás dugvánnyal nyár elején szaporítható.