Koreai Hóvessző (Abeliophyllum distichum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A koreai Hóvessző (Abeliophyllum distichum) 1-2 méteres magasságot elérő, nyitott, kusza ágrendszerű lombhullató díszcserje, amely lombfakadás előtt, február-március hónapban gyönyörködtet csillag alakú, másfél centiméter hosszú, enyhén illatos, fehér virágaival. Szoliterként, de még inkább kisebb cserjecsoportokba, későn virító dísznövényekkel kombinálva a legmutatósabb.

A koreai Hóvessző gondozása

Napra, félárnyékba, jó vízgazdálkodású, meszes talajba való. A kései fagyokra érzékeny. A dús virágzásért tavasszal, a virágzást követően metszhető, ugyanis az előző évi hajtásokon virágzik. Félfás dugvánnyal nyár elején szaporítható.