Liláspiros virágú nyári orgona (Buddleia davidii Nanho Purple)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Csomagfeladás: A hét első három napján
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.680 Ft

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Leírás

A liláspiros virágú nyáriorgona (Buddleia davidii Nanho Purple) 1-1,5 m magas, sűrűn elágazó cserje. Liláspiros virágai júliustól októberig folyamatosan nyílnak. Magas cserjecsoport előtt, előkertben, szoliterként, és csoportosan is mutatós. A méhek, lepkék kedvence. Uráli csigolyafűzzel, gyöngyvesszővel és más nyári orgona fajtákkal jól társítható.

Liláspiros virágú nyári orgona gondozása

Fény- és meleg igényes cserje, ezért napos helyre ültesd. Szinte bármilyen talajon megél, de a középkötött, jó vízgazdálkodású talajokat kedveli.
Közepes vízigényű, öntözése csak a hosszan csapadék nélküli időszakban kell.

Az azévi hajtásokról virágzik, ezért kora tavaszi, talajszintig történő visszametszése  bokrosodásra, és bőséges virágzásra ösztönzi.
Önvető, ha nem szeretnél magoncokat, az elnyílt virágokat vágd le. Betegségekre, károsítókra nem érzékeny, esetleg atkák okozhatnak problémát illetve fiatalabb korban a talajférgek. Ősz közepéig szedett félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Nyáriorgona nyártól őszig

Virágmagok a Kertlap Webáruházból