Liláspiros virágú nyári orgona (Buddleia davidii Nanho Purple)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A liláspiros virágú nyáriorgona (Buddleia davidii Nanho Purple) 1-1,5 m magas, sűrűn elágazó cserje. Liláspiros virágai júliustól októberig folyamatosan nyílnak. Magas cserjecsoport előtt, előkertben, szoliterként, és csoportosan is mutatós. A méhek, lepkék kedvence. Uráli csigolyafűzzel, gyöngyvesszővel és más nyári orgona fajtákkal jól társítható.

Liláspiros virágú nyári orgona gondozása

Fény- és meleg igényes cserje, ezért napos helyre ültesd. Szinte bármilyen talajon megél, de a középkötött, jó vízgazdálkodású talajokat kedveli.
Közepes vízigényű, öntözése csak a hosszan csapadék nélküli időszakban kell.

Az azévi hajtásokról virágzik, ezért kora tavaszi, talajszintig történő visszametszése  bokrosodásra, és bőséges virágzásra ösztönzi.
Önvető, ha nem szeretnél magoncokat, az elnyílt virágokat vágd le. Betegségekre, károsítókra nem érzékeny, esetleg atkák okozhatnak problémát illetve fiatalabb korban a talajférgek. Ősz közepéig szedett félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Nyáriorgona nyártól őszig

Virágmagok a Kertlap Webáruházból