Mályvaszínű nyári orgona (Buddleia davidii Orchid beauty)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A 2-3 m magas, erős növekedési erélyű, felfelé törő mályvaszínű nyári orgona (Buddleia davidii Orchid beauty) gyors növekedésű.
Bókoló hajtáscsúcsokon hozza forrt, lila szirmú virágait, amelyek bugában állnak. Július elejétől, akár októberig is virágzik. Vonzzák a beporzást végző rovarokat, lepkéket, ezért kapta a pillangócserje nevet. Virágos sövénynek vagy szoliternek is ültetheted. Uráli csigolyafűzzel, gyöngyvesszővel és más nyári orgona fajtákkal jól társítható.

A mályvaszínű nyári orgona gondozása

Gyors növekedése mellett meg kell említeni nagy alkalmazkodó képességét. Így sovány talajon is megél, szárazságtűrő. Nem véletlen, hogy több amerikai államban gyomnövényként tartják számon. A kert meleg, napos részébe, laza, de tápanyag dús talajba való, ekkor mutatkozik meg teljes szépségében. Még a félárnyékot sem tűri. Bár

A csemetét öntözni kell, később csak aszályos időben öntözd. A nyári orgonát elhervadt virágainak eltávolításával új virágzásra ösztönözheted.
A nyári orgonák tövét a visszafagyások miatt, a tél beállta előtt érdemes lombbal, szalmával, tőzeggel, gombakomposzttal vagy más szerves anyaggal takarni.
Kompakt bokorformát radikális kora tavaszi metszéssel kapunk. E nélkül a nyári orgona akár 2 méter magasra is megnő, koronája szétesik, felkopaszodik, virágait pedig jóval a szemmagasság fölött hozza. Betegségekre, károsítókra nem érzékeny, esetleg atkák okozhatnak problémát illetve fiatalabb korban a talajférgek. Ősz közepéig szedett félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Nyári orgona nyártól őszig

Virágmagok a Kertlap Webáruházból