Medveszőlő- vagy szamóca lonc (Lonicera involucrata var. ledebourii)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A medveszőlő- vagy szamóca lonc (Lonicera involucrata var. ledebourii) nagytermetű, akár 2,5 méter magasra is megnövő cserje, négyszögletes keresztmetszetű hajtásokkal. A levelek ovális alakúak, vastagok, enyhén szőrözöttek. Az áprilstól júliusig nyíló, lepkecsalogató virágok narancssárgák, cső alakúak, szőrösek, 1–2 cm hosszúak párban állnak. A keserű, de nem mérgező gyümölcse  fekete bogyó, amit bíborpiros pálhalevél ölel körbe, több apró magot tartalmaz , nyár közepén érik be.  A termést a madarak kedvelik. Sövénynek ajánlott.

A medveszőlő- vagy szamóca lonc gondozása

Napra, félárnyékba, jó vízgazdálkodású talajba való, tűri a szennyezett levegőt. Aszályos, száraz időben öntözést kíván. -15 fokig fagytűrő.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból