Narancsvörös tűztövis (Pyracantha Orange Glow)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A 2-3 méter magasra növő, erős növekedésű, áttelelő lombú  narancsvörös tűztövis (Pyracantha Orange Glow) sűrű és tüskés ágrendszere áthatolhatatlan akadályt képez, ezért érdemes rendszeres nyírással sövényt nevelni belőle. Szoliterként is ültethető. Májusban fehér virágtömege hívja magára a figyelmet, ősszel termésével díszít. Gyönyörű őszi dísz. Termése a madarak kedvence.

A narancsvörös tűztövis gondozása

Napra, félárnyékba való. Szívós, várostűrő növény.   Ne telepítsd játszótér, homokozó közelébe! Jó tűri a metszést. Tavaszi metszésekor nyírhatod formára. Félfás, fás dugványról szaporíthatod. A tűztövis két fő ellensége a gubacsatka és a spiloceás varasodás.

Cikk ajánlat: Tűztövis a madarak kedvence, a besurranók réme