Narancsvörös tűztövis (Pyracantha Orange Glow)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A 2-3 méter magasra növő, erős növekedésű, áttelelő lombú  narancsvörös tűztövis (Pyracantha Orange Glow) sűrű és tüskés ágrendszere áthatolhatatlan akadályt képez, ezért érdemes rendszeres nyírással sövényt nevelni belőle. Szoliterként is ültethető. Májusban fehér virágtömege hívja magára a figyelmet, ősszel termésével díszít. Gyönyörű őszi dísz. Termése a madarak kedvence.

A narancsvörös tűztövis gondozása

Napra, félárnyékba való. Szívós, várostűrő növény.   Ne telepítsd játszótér, homokozó közelébe! Jó tűri a metszést. Tavaszi metszésekor nyírhatod formára. Félfás, fás dugványról szaporíthatod. A tűztövis két fő ellensége a gubacsatka és a spiloceás varasodás.

Cikk ajánlat: Tűztövis a madarak kedvence, a besurranók réme