Nepáli bors (Zanthoxylum alatum)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A nepáli bors (Zanthoxylum alatum) gyógynövény cserje, 2-4 méteres, lomblevelű örökzöld cserje, vagy kis fa. Aromás illatú leveleivel, sűrű tüskéivel díszít.
Bors méretű fényes bogyótermései sokáig a bokron maradnak. Igazi ritkaság!
Termése csípős, ánizsos indiai fűszer. A növény szaponinokban, flavonoidokban, alkaloidokban, terpénekben, tanninokban gazdag, ezért a népgyógyászat gyulladáscsökkentőként, antimikrobiális, antivirális szerként használja a növény minden részét. Ismert göcsoldó, májvédő és antidiabetikus hatása is. Például asztma és nehéz légzés ellen a magját rágcsálják, a magvak főzetét köhögéscsillapításra használják.

A nepáli bors gondozása

Napra, félárnyékba való, jó vízvezetésű, nedves talajt kíván.