Örökzöld orbáncfű (Hypericum calycinum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az örökzöld orbáncfű (Hypericum calycinum) 40-60 cm magas, elterülő, örökzöld cserje, amely nálunk télizöldként, félörökzöldként viselkedik.
Hazája Kis Ázsia, Dél-Kelet Európa. Nagy, sárga virágait június elejétől július közepéig hozza. Legyökerező indáival gyorsan terjed.
Elhanyagolt területeket kiválóan és gyorsan beterít.

Az örökzöld orbáncfű gondozása

A talajra nem igazán érzékeny, elsősorban a tápanyagban gazdag, nem túlzottan száraz talajba való, de átlagos kerti körülmények között mindenhol sikerrel ültethető. Ha télen nem hullajta le a lombját érdemes visszavágni kora tavasszal. Félfás dugvánnyal szaporítható.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból