Örökzöld orbáncfű (Hypericum calycinum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Elfogyott

Leírás

Az örökzöld orbáncfű (Hypericum calycinum) 40-60 cm magas, elterülő, örökzöld cserje, amely nálunk télizöldként, félörökzöldként viselkedik.
Hazája Kis Ázsia, Dél-Kelet Európa. Nagy, sárga virágait június elejétől július közepéig hozza. Legyökerező indáival gyorsan terjed.
Elhanyagolt területeket kiválóan és gyorsan beterít.

Az örökzöld orbáncfű gondozása

A talajra nem igazán érzékeny, elsősorban a tápanyagban gazdag, nem túlzottan száraz talajba való, de átlagos kerti körülmények között mindenhol sikerrel ültethető. Ha télen nem hullajta le a lombját érdemes visszavágni kora tavasszal. Félfás dugvánnyal szaporítható.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból