Oszlopos vérborbolya (Berberis thunbergii ‘Red Rocket’)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az oszlopos vérborboly oszlopos növekedésű, felfelé törekvő, 1,5-2 m magas ágrendszerrel rendelkező lombhullató díszcserje. Levelei sötétbordók,  színük a fény intenzitásától függően változik vörös-zöldtől sötét liláig. Apró vörösessárga virágait, április-májusban hozza. Termése hosszúkás apró piros bogyók, madarak fogyasztják. Kiválóan alkalmas nyíratlan sövénynek, szoliternek. Díszfüvekkel jól kombinálható.

Az oszlopos vérborbolya gondozása

Napos helyre való, színét csak a napon hozza ki. Szárazságtűrő, talajban válogat, a városi környezetet jól tűri. Különösebb gondozást nem igényel. Szükség szerint virágzást követő metszéssel kordában tartható. Szaporítani magról, és félfás dugvánnyal is lehet. Kártevőkkel és betegségekkel szemben ellenálló.