Prágai bangita (Viburnum Pragense)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A Kauten a kiszállítást csak  10.000 Ft.- minimális rendeléstől végzi!

A prágai bangita (Viburnum Pragense) kerekded örökzöld cserje, ami 2-3 méterre is megnőhet. Hajtásrendszere felfelé törő, megjelenése kompakt, széles habitusú.  Április- május hónapban tömegesen nyílik a labdarózsához hasonló, nagy, fehér, illatos gömb alakú bogernyő virágzata. Szoliternek, sövénynek való.

A prágai bangita gondozása

Humuszban gazdag, enyhén savanyú vagy semleges talajba, napos, félárnyékos helyre való. Közepes vízigényű, de fiatal korban rendszeres öntözést kíván. Idősebb korban ajánlott ifjító metszést alkalmazni. Várostűrő. Kártevők ritkán támadják. Félfás dugvánnyal szaporítható.