Prágai bangita (Viburnum Pragense)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények 2 literes konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények 2 literes konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.
A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30 cm körül (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Kauten Etnobotaniki alapítvány szállítási információk

Árusítás március 15 és november 15 között!

MINIMÁLIS RENDELÉS: 10.000 Ft.-

Leírás

A Kauten a kiszállítást csak  10.000 Ft.- minimális rendeléstől végzi!

A prágai bangita (Viburnum Pragense) kerekded örökzöld cserje, ami 2-3 méterre is megnőhet. Hajtásrendszere felfelé törő, megjelenése kompakt, széles habitusú.  Április- május hónapban tömegesen nyílik a labdarózsához hasonló, nagy, fehér, illatos gömb alakú bogernyő virágzata. Szoliternek, sövénynek való.

A prágai bangita gondozása

Humuszban gazdag, enyhén savanyú vagy semleges talajba, napos, félárnyékos helyre való. Közepes vízigényű, de fiatal korban rendszeres öntözést kíván. Idősebb korban ajánlott ifjító metszést alkalmazni. Várostűrő. Kártevők ritkán támadják. Félfás dugvánnyal szaporítható.