Rózsalonc Alba (Weigela florida Alba)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Elfogyott

Leírás

A rózsalonc Alba (Weigela florida Alba) 2-3 m magas, fiatalon felálló hajtásrendszerű, később ívesen bókoló ágú díszcserje.
Az egyik legkedveltebb lombhullató díszcserje.
Május végén- június elején beborítják a tölcsér alakú virágok, majd nyár végén egy második virághullámmal is meglep minket.
Szoliterként, csoportosan, vagy sövénynek ültetve is mutatós.

A rózsalonc Alba gondozása

Ellenálló, várostűrő, fagytűrő. Napra vagy félárnyékba való. Viszont az üde, tápdús kerti talajt kedveli, száraz fekvésben hamar elvénül, mészkerülő. Közvetlenül az elvirágzás után metszheted. Ifjítását pedig tél végén végezd úgy, hogy a bokor harmadát vágod vissza 30-40 cm-re, így 3 év alatt megújíthatod. Kártevője, kórokozója nem ismert. Dugványozással szaporíthatod.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból