Rózsalonc Alba (Weigela florida Alba)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 25 tő növényig. E fölött minden 25 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Ha3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A rózsalonc Alba (Weigela florida Alba) 2-3 m magas, fiatalon felálló hajtásrendszerű, később ívesen bókoló ágú díszcserje.
Az egyik legkedveltebb lombhullató díszcserje.
Május végén- június elején beborítják a tölcsér alakú virágok, majd nyár végén egy második virághullámmal is meglep minket.
Szoliterként, csoportosan, vagy sövénynek ültetve is mutatós.

A rózsalonc Alba gondozása

Ellenálló, várostűrő, fagytűrő. Napra vagy félárnyékba való. Viszont az üde, tápdús kerti talajt kedveli, száraz fekvésben hamar elvénül, mészkerülő. Közvetlenül az elvirágzás után metszheted. Ifjítását pedig tél végén végezd úgy, hogy a bokor harmadát vágod vissza 30-40 cm-re, így 3 év alatt megújíthatod. Kártevője, kórokozója nem ismert. Dugványozással szaporíthatod.

Virágmagok a Kertlap Webáruházból