Sárga levelű hólyagvessző (Physocarpus opulifolius ‘Dart’s Gold’)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A sárga levelű hólyagvessző (Physocarpus opulifolius ‘Dart’s Gold‘) 2-3 m magas, lombhullató cserje. Levelei a labdarózsáéra emlékeztetnek, de élénk sárga színűek. Május-júniusban nyíló bugavirágzatai kinyílva fehérek, bimbósan világos rózsaszínűek. Intenzív színfoltot képező szoliternek, vagy nyíratlan sövénynek is alkalmas.

A sárga levelű hólyagvessző gondozása

Napra, félárnyékba való. Fagytűrő, ellenálló, tűri a városi környezetet. Mészkerülő, tápanyag igénye közepes. Virágzás után metszhető. Kártevőkkel, betegségekkel szemben ellenálló. Zölddugványokkal nyáron, tavasszal és ősszel pedig hajtásról szaporítható.