Sárga levelű kékszakáll (Caryopteris clandonensis ‘Hint of Gold’)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A sárga levelű kékszakáll (Caryopteris clandonensis ‘Hint of Gold’) 60-80 cm magas, kompakt növekedésű lombhullató félcserje. Káprázatos lime-zöld lombozatával éles kontrasztot alkot liláskék virága. Levelei megdörzsölve enyhén fűszeres illatúak. Liláskék virágai augusztustól a fagyokig nyílnak. Kiváló méhlegelő, remek talajtakaró, szegélynek is mutatós.

A sárga levelű kékszakáll gondozása

Napra, félárnyékba, átlagos kerti talajba való, az agyagos talajt, pangóvizet nem szereti, vízigénye közepes. Télen a hajtásai elfagyhatnak, de a gyökeréről újra hajt.Az elfagyott hajtásokat le kell vágni. Egyébként igénytelen, Kora tavasszal metszhető, virágait az azévi hajtásain hozza. Dugványozással szaporíthatod.

Cikk: Őszi sztár a kékszakáll

Virágmagok a Kertlap Webáruházból