Sötétrózsaszín virágú gyöngyvirágcserje (Deutzia hybrida ‘Magicien’)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A sötétrózsaszín virágú gyöngyvirágcserje (Deutzia hybrida ‘Magicien’) 1,5-2 m magas, felfelé törő ágú, lombhullató cserje. Május végén-június elején hozza nagy, rózsaszín, középen fehér bemosódású virágaiat. Szoliternek, gyepbe ültetve, vagy cserjecsoportba kiváló.

A sötétrózsaszín virágú gyöngyvirágcserje gondozása

A teljes napfényt részesíti előnyben, de a félárnyékot is elviseli. Üde, tápdús talajba való, de a dús virágzáshoz nedves, humuszos talajra van szüksége. A szárazságot jól tűri, de a fiatal növényeket, különös nyáron, rendszeresen öntözni kell és különösen virágzás idején az öntözést meghálálja.  A felkopaszodás megelőzésére érdemes legalább évente egy alkalommal metszeni. Komoly kártevői nincsenek. Május végén, június elején hajtásdugványról szaporítható.

Cikk: Akár a házad elé is ültethetsz gyöngyvirágcserjét

Virágmagok a Kertlap Webáruházból