Sötétvörös tűztövis (Pyracantha Red Column)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A sötétvörös tűztövis (Pyracantha Red Column) 2-3 méter magasra növő, erős növekedésű, felfelé törő hajtásrendszerű, sűrű ágrendszerű, erőteljesen tüskés cserje. Télizöld növény, tavasszal vált lombot. Sűrű és tüskés ágrendszere áthatolhatatlan akadályt képez. A tél végéig fennmaradó, fényló piros, nagy termése a növény fő díszítő értéke, a madarak kedvence. A tél végéig fennmaradó, fényló piros, nagy termése a növény fő díszítő értéke, a madarak kedvence. Rendszeres nyírással áthatolhatatlan sövényt nevelhetsz belőle, falak takarására is kiváló . Szoliterként is ültethető.

A sötétvörös tűztövis gondozása

Gazdag termésdíszre napos helyen számíthatsz, de félárnyékban is megél. Talaj iránt nem igényes, a szárazságot is elviseli. Ám hosszan tartó aszály esetén nem árt öntözni. Szárazságtűrő, kiváló sövénynövénynek, de akár szoliter növénynek is ültethetjük, kedvünkre nyírhatjuk és formázhatjuk. A tűztövis virágai és bogyói az előző éves hajtásokon jelennek meg. A sövény nyírásakor az éves hajtások egy része maradjon a növényen. Gondozása közben feltétlenül használj kesztyűt.

Cikk ajánlat: Tűztövis a madarak kedvence, a besurranók réme