Tarka levelű tárnicslonc (Abelia sarabande)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A tarka levelű tárnicslonc (Abelia sarabande) egy 1-1,2 m- re nővő, kompakt megjelenésű lombhullató lonc. Kis fényes, ovális levelei sötétzöldek melyek szélein szabálytalan sárga sáv látható. Júniustól októberig hullámokban virágzik. Fehér-rózsaszín virágai tölcsér alakúak. Őszi lombszíne sárgás, narancs sárgás. Sziklakertebe több tő ültetésével ajánljuk.

A tarka levelű tárnicslonc gondozása

Napos, meleg helyre, jó vízgazdálkodású talajba  való. Különösebb gondozás nem igényel. Kertevői nem ismertek. Fagytűrő képessége jó.