Tatárlonc Arnold Red (Lonicera tatarica ‘Arnold Red’)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A tatárlonc Arnold Red (Lonicera tatarica ‘Arnold Red’) a tatárlonc alapfajhoz képest valamivel kisebb termetű, 2,5 – 4 méter magas, nagyon látványos virágú díszcserje. Felálló szárú, gyorsan bokrosodó, korán zöldülő. Gyökérsarjakról gyorsan terjed. Május-júniusban nyíló virágain az élénkpiros párták fehér szegélyűek. Termése mutatós, piros színű iker álbogyó, a madarak kedvence. Ligetes kertekbe, sétaút mellé ajánlott. Kivadulhat.

A tatárlonc gondozása

Napra, félárnyékban, jó vízgazdákodású kerti talajba való. Várostűrő, igénytelen. Metszéssel kordában tartható, sövénynek is alakítható, de nyíratlan sövénynek is nevelhető. Félfás, fás dugványozással szaporíthatod. A levéltetvek megtámadhatják.