Tatárlonc Arnold Red (Lonicera tatarica ‘Arnold Red’)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A tatárlonc Arnold Red (Lonicera tatarica ‘Arnold Red’) a tatárlonc alapfajhoz képest valamivel kisebb termetű, 2,5 – 4 méter magas, nagyon látványos virágú díszcserje. Felálló szárú, gyorsan bokrosodó, korán zöldülő. Gyökérsarjakról gyorsan terjed. Május-júniusban nyíló virágain az élénkpiros párták fehér szegélyűek. Termése mutatós, piros színű iker álbogyó, a madarak kedvence. Ligetes kertekbe, sétaút mellé ajánlott. Kivadulhat.

A tatárlonc gondozása

Napra, félárnyékban, jó vízgazdákodású kerti talajba való. Várostűrő, igénytelen. Metszéssel kordában tartható, sövénynek is alakítható, de nyíratlan sövénynek is nevelhető. Félfás, fás dugványozással szaporíthatod. A levéltetvek megtámadhatják.