Törpe aranyvessző Weber’s Favorit (Forsythia viridissima Weber’s Favorit)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A törpe aranyvessző Weber’s Favorit (Forsythia viridissima Weber’s Favorit) alacsony termetű (1-1,5 m) fajta, ágai ívesen bókolnak. Virágai március-április nyílnak, kora tavasszal nagy sárga virágok borítják be a vesszőket. Alig néhány cserje borul kora tavasszal virágba vele egy időben. Elvirágzás után lombosodik be. Szoliternek, illetve nyíratlan sövénynek használható.

A Törpe aranyvessző Weber’s Favorit gondozása

Napfényre való, vízigénye közepes, átlagos talajba való. Fagytűrő. Kártevőkre, kórokozókra nem fogékony. Különösebb gondozást nem igényel. Fás dugványokról késő tavasszal, nyár elején szaporítják.

Cikk ajánlat: Aranyfa