Uráli csigolyafűz (Salix purpurea Gracilis)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

Az uráli csigolyafűz (Salix purpurea Gracilis) alacsony termetű (0,8-1 m), keskeny, ezüstös szürke levelű, lombhullató cserje. Vékony vesszői kezdetben felfele nőnek, majd, ha elérte a végleges magasságát, gömb formát vesz fel. Március-áprilisban hozza 3 cm-es barkában álló virágait.Télen vörös színű vesszőivel díszít. Alacsony sövénynek, tópartra, más növényekkel, pl. nyári orgonával, gyöngyvesszővel társítva vagy vagy szoliternek javasoljuk.

Az uráli csigolyafűz gondozása

Erősen fény- és vízigényes, átlagos kerti talajba való.  Vizes, vagy öntözött területekre ajánljuk. Metszést nem igényel, de ha túlságosan besűrűsödik, erélyesen visszavághatod, amit 2-4 évente megismételhetsz, szükség szerint. Fás dugvánnyal szaporíthatod.