Uráli csigolyafűz (Salix purpurea Gracilis)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények 2 literes konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények 2 literes konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.
A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30 cm körül (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Kauten Etnobotaniki alapítvány szállítási információk

Árusítás március 15 és november 15 között!

Kategória:

Leírás

Az uráli csigolyafűz (Salix purpurea Gracilis) alacsony termetű (0,8-1 m), keskeny, ezüstös szürke levelű, lombhullató cserje. Vékony vesszői kezdetben felfele nőnek, majd, ha elérte a végleges magasságát, gömb formát vesz fel. Március-áprilisban hozza 3 cm-es barkában álló virágait.Télen vörös színű vesszőivel díszít. Alacsony sövénynek, tópartra, más növényekkel, pl. nyáriorgonával, gyöngyvesszővel társítva vagy vagy szoliternek javasoljuk.

Az uráli csigolyafűz gondozása

Erősen fény- és vízigényes, átlagos kerti talajba való.  Vizes, vagy öntözött területekre ajánljuk. Metszést nem igényel, de ha túlságosan besűrűsödik, erélyesen visszavághatod, amit 2-4 évente megismételhetsz, szükség szerint. Fás dugvánnyal szaporíthatod.