Sárga virágú nyáriorgona (Buddleia x weyeriana Sungold)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A sárga virágú nyáriorgona (Buddleia x weyeriana Sungold) 2-4 m magasra is megnövő, erős növekedési erélyű, felfelé törő, sötétzöld lombú cserje.
Az amerikai (Chile, Andok)  B. globosa és a kínai B.davidii var.magnifica tipikusan gömbös virágú hibridjeinek egyike.
Sűrű lombozat jól takarja a belátást.
Illatos, sötétsárga virágait július elejétől  októberig hozza.
Virágait a méhek és lepkék előszeretettel látogatják.

A sárga virágú nyáriorgona gondozása

Gyors növekedése mellett meg kell említeni nagy alkalmazkodó képességét. Így sovány talajon is megél, szárazságtűrő. Nem véletlen, hogy több amerikai államban gyomnövényként tartják számon.
A kert meleg, napos részébe, laza, de tápanyag dús talajba való, ekkor mutatkozik meg teljes szépségében. Még a félárnyékot sem tűri. Bár a csemetét öntözni kell, később csak aszályos időben öntözd.
A nyári orgonát elhervadt virágainak eltávolításával új virágzásra ösztönözheted.
A nyári orgonák tövét a visszafagyások miatt, a tél beállta előtt érdemes lombbal, szalmával, tőzeggel, gombakomposzttal vagy más szerves anyaggal takarni.
Kompakt bokorformát radikális kora tavaszi metszéssel kapunk. E nélkül a nyári orgona akár 2 méter magasra is megnő, koronája szétesik, felkopaszodik, virágait pedig jóval a szemmagasság fölött hozza. Betegségekre, károsítókra nem érzékeny, esetleg atkák okozhatnak problémát illetve fiatalabb korban a talajférgek.
Ősz közepéig szedett félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Nyáriorgona nyártól őszig

Virágmagok a Kertlap Webáruházból