Szárnyas kecskerágó (Eonymus alatus compactus)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A szárnyas kecskerágó (Eonymus alatus compactus) alacsony, 150-180 cm magas termetű, érdekes megjelenésű lombhullató cserje.
Zöld levelei ősszel rózsaszín-pirosas árnyalatot kapnak, termései vörösek. Legfőbb díszértéke őszi lombszíne és termései.
Egzotikus megjelenésűvé teszik felnyílt kérgének paralécei. Nyírt, vagy nyíratlan sövénynek, szoliternek, háttérnövénynek kiváló.
A növény minden része mérgező! Madárbarát kertbe ajánlott.

A szárnyas kecskerágó gondozása

Napra, félárnyékba, jó vízgazdálkodású, közömbös vagy meszes talajba való. Napos helyen élénkebb, színesebb lesz az őszi lombszín, míg árnyékosabb helyen mélyebb, sötétebb színekben fog pompázni. Metszést nem igényel. A lisztharmat megtámadhatja. Félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Kecskerágó

Virágmagok a Kertlap Webáruházból