Kúszó rozmaring (Rosmarinus officinalis Prostratus)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A kúszó rozmaring (Rosmarinus officinalis Prostratus) alacsony termetű marad, és legyökeresedésre hajlamos, ezért igen jó talajtakaró, rézsű növény. Levelei keskenyek, 3-5 cm hosszúak, fényes sötétzöldek, aromás illatúak. Lilás virágai májusban nyílnak a levelek hónaljában. Sziklakertbe, falakról lefuttatva, de konténerbe is ültethető.

A kúszó rozmaring gondozása

Fény és hőigényes, fagyérzékeny. Hűvös klímán védett helyen, például déli kitettségű falak tövében termeszthető. Száraz, meszes talajon jól terem.
Gyökerei túlöntözés hatására hamar rothadásnak indulnak. Az ültetés ideje kora ősz, ezáltal még a tél beállta előtt meg tud erősödni.
A szabadban élő növényt fiatal korban takard mulccsal, vagy teleltető fóliával.
Metszést nem kíván. Legsikeresebben bujtással vagy fás dugvánnyal szaporítható. Szúrd le az idős növény fiatal ágait, amelyek hamarosan gyökeret eresztenek.

Cikk ajánlat (gondozási informáviók): Rozmaring az emlékezés és a hűség növénye

Virágmagok a Kertlap Webáruházból