Nipponi gyöngyvessző (Spiraea nipponica June Bride)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

Különlegesen szép törpe gyöngyvessző fajta a nipponi gyöngyvessző (Spiraea nipponica June Bride), 0,8-1,2 m magas, eleinte erősen felfelé törő, majd lehajló ágú, sűrű bokrú, lassú növekedésű, fokozatosan szélesedő  cserje.
Sötét, kékes zöld levelei tavasszal lilás árnyalatúak.
A bókoló hajtások felső részén, áprilistól júniusig tömegével nyílnak fehér virágai, ahogy a fajta neve is jelzi a virágzó bokor menyasszonyi ruhára emlékeztet, a virágok vonzza a méheket, lepkéket. A hajtás külső oldalán találhatók a levelek és a virágok is.
Csoportosan, de szoliterként is mutatós.
Nyírott sövényként is megállja a helyét.

A nipponi gyöngyvessző gondozása

Tartása egyszerű. napra, félárnyékba, középkötött, kissé savanyú vagy semleges talajba való talajba való.
Vízigénye közepes, a fiatal növény kevésbé, a korosabb aszálytűrő.   -15°C-ig fagytűrő. Virágzás után visszavágható. Fás dugványról szaporítható.

Cikk ajánlat: Gyöngyvessző

Virágmagok a Kertlap Webáruházból