Sötétlila nyári orgona (Buddleia davidii Black Knight)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

 

A sötétlila nyári orgona (Buddleia davidii Black Knight) 3-4 m magasra növő, ívesen lehajló vesszőjű, gyorsan növő, lándzsás levelű, lombhullató cserje. Sötétzöld levelei 10-20 cm hosszúak, lándzsásak, a levél fonáka ezüstszürke, molyhos. Dús bugában álló sötétkék, lepke- és méhcsalogató virágait július elejétől hozza, és egészen októberig virágzik.  Szoliterként vagy más nyári orgona fajtákkal együtt ültetve mutat a legszebben, nyírt sövénynek is nevelheted.Uráli csigolyafűzzel, gyöngyvesszővel jól társítható.

A sötétlila nyári orgona gondozása

Gyors növekedése mellett meg kell említeni nagy alkalmazkodó képességét. Így sovány talajon is megél, bár kevéssé szárazságtűrő.  A kert meleg, napos részébe, laza, de tápanyag dús talajba való, ekkor mutatkozik meg teljes szépségében. Még a félárnyékot sem tűri.

Egymástól 1,5-2,5 méter távolságra ültesd.  A csemetét öntözni kell, később is csak a kisebb szárazságot viseli el. A nyári orgonát elhervadt virágainak eltávolításával új virágzásra ösztönözheted. A nyári orgonák tövét a visszafagyások miatt, a tél beállta előtt érdemes lombbal, szalmával, tőzeggel, gombakomposzttal vagy más szerves anyaggal takarni.
Kompakt bokorformát radikális kora tavaszi metszéssel kapunk. E nélkül magasra nő, koronája szétesik, felkopaszodik, virágait pedig jóval a szemmagasság fölött hozza. Betegségekre, károsítókra nem érzékeny, esetleg atkák okozhatnak problémát illetve fiatalabb korban a talajférgek.
Ősz közepéig szedett félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Cikk ajánlat: Nyáriorgona nyártól őszig

Virágmagok a Kertlap Webáruházból