Tarka levelű magyal (Ilex aquifolium Argenteomarginata)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A tarka levelű magyal (Ilex aquifolium Argenteomarginata) lassú növekedésű, a 4-6 méteres magasságot is eléri. tömött,  3 méter szélesen kúp alakú, örökzöld, kemény lombú díszcserje. Levelei kerekdedek, fényesek, sűrűn fogazott szélűek, mélyzöld alapon sárgásfehérrel szegéllyel. Kétlaki növény, apró, fehér virágai május-júniusban nyílnak. A nőivarú egyedeken fejlődő apró piros bogyótermései sokáig a bokron maradnak. Nagyon dekoratív. Metszés nélkül cserjecsoportokba, évelőágyások háttérnövényeként, sövénynek, de szabályos formára nyírva központi elemként növénytartóba, vagy szegélynek is kiváló.

A tarka levelű magyal gondozása

Napos vagy félárnyékos hely helyre való, árnyéktűrő, fagytűrő. Nedves, de jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát. Metszéssel sikeresen kordában tartható. Sűrűsége, szúróssága miatt tökéletes térhatároló. Párás környezetben fellépő gombafertőzések elkerülésére fontos a megfelelő víz- és tápanyagellátás, a szellős környezet biztosítása.

Cikk ajánlat: Magyal

Virágmagok a Kertlap Webáruházból