Téli Jázmin (Jasminum nudiflorum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A téli Jázmin (Jasminum nudiflorum) szó szerint télen virágzik, azt az érzetet keltve, hogy a szezon nemsokára kezdődik. 1,5 – 2 méter magas, terülő habitusú, zöld vesszőjű cserje leívelődő ágai a földre lehajolva legyökeresednek, így gyorsan elterjed.
Enyhébb teleken már novemberben is találkoztunk virágjával.
Az Sötétzöld, apró, átellenes, hármasan tagolódó levelei a virágzás után jelennek meg.Miután mutatós, télen is díszít, és tartása egyszerű, sok kertben előfordul.

A téli Jázmin gondozása

Az erősen kötött talajt nem szereti, egyébként a silány talajt is elviseli. Legszebben azonban mély termőrétegű, humuszos talajban fejlődik. A cserje igénytelen, szárazságtűrő, de nyári kánikulában gondoskodjunk öntözéséről. Virágai sokat kibírnak, de nem mindent! Napra, még inkább félárnyékba ültesd, ha hosszan szeretnél virágaiban gyönyörködni, mert a napfény hatására decemberben kinyíló virágai esetleg egy későbbi zord időjárás hatására elfagyhatnak.  Betegségekkel szemben ellenálló. Miután hajlamos az elburjánzásra, 2-3 évente, elvirágzás után ritkítsd, ifjítsd.

Cikk ajánlat: December óta virulnak a téli jázminok!