Téli Jázmin (Jasminum nudiflorum)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A téli Jázmin (Jasminum nudiflorum) szó szerint télen virágzik, azt az érzetet keltve, hogy a szezon nemsokára kezdődik. 1,5 – 2 méter magas, terülő habitusú, zöld vesszőjű cserje leívelődő ágai a földre lehajolva legyökeresednek, így gyorsan elterjed.
Enyhébb teleken már novemberben is találkoztunk virágjával.
Az Sötétzöld, apró, átellenes, hármasan tagolódó levelei a virágzás után jelennek meg.Miután mutatós, télen is díszít, és tartása egyszerű, sok kertben előfordul.

A téli Jázmin gondozása

Az erősen kötött talajt nem szereti, egyébként a silány talajt is elviseli. Legszebben azonban mély termőrétegű, humuszos talajban fejlődik. A cserje igénytelen, szárazságtűrő, de nyári kánikulában gondoskodjunk öntözéséről. Virágai sokat kibírnak, de nem mindent! Napra, még inkább félárnyékba ültesd, ha hosszan szeretnél virágaiban gyönyörködni, mert a napfény hatására decemberben kinyíló virágai esetleg egy későbbi zord időjárás hatására elfagyhatnak.  Betegségekkel szemben ellenálló. Miután hajlamos az elburjánzásra, 2-3 évente, elvirágzás után ritkítsd, ifjítsd.

Cikk ajánlat: December óta virulnak a téli jázminok!