Piros tűztövis (Pyracantha mohate)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
Csomagfeladás: A hét első három napján
A kiszállítás díja: Átalánydíjas (2.540 Ft / rendelés)

A növények konténerben kerülnek forgalomba, az év bármely szakában, akár nyáron is ültethetők. A csemete mérete fajonként, fajtánként változó: 30-50 cm közötti (a törpe változatok alacsonyabbak lehetnek). A szállítást könnyíti, hogy ültetőközegük kókuszrost.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban.

Árusítás március 15 és november 15 között!

Leírás

A 2-3 m magas, erős növekedésű cserje a piros tűztövis (Pyracantha mohate).  Kora tavasszal váltja a lombját. Májusban fehér virágtömege hívja magára a figyelmet. Gyönyörű őszi dísz. Termése a madarak kedvence. Termése, amely a madarak kedvence, az őszi kert dísze. Védő sövénynek és szoliternek is kiváló.

A piros tűztövis gondozása

Tűző napra vagy félárnyékba való, talajban nem válogat. Szívós, várostűrő növény. Szárazságtűrő, ám hosszan tartó aszály esetén az öntözést meghálálja. Ne telepítsd játszótér, homokozó közelébe! Jó tűri a metszést. Virágait az előző évi vesszőkön hozza, ezért metszéskor annyi két éves fás vesszőt hagyj meg, amennyit csak lehet. Tavaszi metszésekor nyírhatod formára. Félfás, fás dugványról szaporíthatod. A tűztövis két fő ellensége a gubacsatka és a spiloceás varasodás.

Cikk ajánlat: Tűztövis a madarak kedvence, a besurranók réme