Piros tűztövis (Pyracantha mohate)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A 2-3 m magas, erős növekedésű cserje a piros tűztövis (Pyracantha mohate).  Kora tavasszal váltja a lombját. Májusban fehér virágtömege hívja magára a figyelmet. Gyönyörű őszi dísz. Termése a madarak kedvence. Termése, amely a madarak kedvence, az őszi kert dísze. Védő sövénynek és szoliternek is kiváló.

A piros tűztövis gondozása

Tűző napra vagy félárnyékba való, talajban nem válogat. Szívós, várostűrő növény. Szárazságtűrő, ám hosszan tartó aszály esetén az öntözést meghálálja. Ne telepítsd játszótér, homokozó közelébe! Jó tűri a metszést. Virágait az előző évi vesszőkön hozza, ezért metszéskor annyi két éves fás vesszőt hagyj meg, amennyit csak lehet. Tavaszi metszésekor nyírhatod formára. Félfás, fás dugványról szaporíthatod. A tűztövis két fő ellensége a gubacsatka és a spiloceás varasodás.

Cikk ajánlat: Tűztövis a madarak kedvence, a besurranók réme