Sárga-tarka levelű, bordó virágú rózsalonc (Weigela florida Bristol Ruby variegata)

2 .540 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A sárga-tarka levelű, bordó virágú rózsalonc (Weigela floridaBristol Ruby variegata) 2-2,5 méter magas, felálló hajtásrendszerű díszcserje, amely tarka lombjával és bordó virágaival díszít. Május végén- június elején beborítják a bíborpiros, forrt szirmú, bugában álló virágok. Önmagában, csoportosan, vagy sövénynek ültetve is mutatós.

A Sárga-tarka levelű, bordó virágú rózsalonc gondozása

Napos, félárnyékos helyre való, mészkerülő, savanyú, jó vízgazdálkodású talajban mutat a legszebben. Az elvirágzott vesszőket érdemes egyharmadára visszavágni másodvirágzásra ösztönzés céljából. Kártevőkkel szemben ellenáll. alacsony sövénynek az ültetési távolság: 80-120 cm. Június-júliusban szárdugvánnyal szaporíthatod.