Törpeorgona (Syringa meyeri Palibin)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Csomagfeladás: A hét első három napján
Kiszállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.680 Ft

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Kora tavasszal vagy késő ősszel előfordulhat, hogy lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Leírás

A törpeorgona (Syringa meyeri Palibin) 1-1,5 méter magas, erőteljes ágrendszerű, lassan növő, tarackoló tövű cserje. Orgonához hasonló, halvány lila bugavirágzata, amely a hagyományos orgonáéhoz képest kisebb, de szintén illatos, bugái lazábbak, április végén, május elején nyílnak. Cserje vagy évelő ágyásokba, nyíratlan sövénynek, rézsűre talajtakarásra kiváló. Sziklakertbe, tetőkertbe sírra, és edényes növénynek is alkalmas.

A törpeorgona gondozása

Napos, vagy félárnyékos helyre, tápanyag dús, gyengén meszes talajba való. Virágzása napos helyen a legszebb. Lisztharmatnak ellenáll. Rendszeres metszést nem igényel, de tavasszal érdemes eltávolítani az alulról növekvő vadhajtásokat. Virágait az elvirágzás után le kell metszeni. Ezzel őszi másodvirágzásra ösztönzöd. Figyelem!  Az idei hajtásokon tehát jövőre indul meg a virágfejlődés. Ha kora tavasszal végzed a metszést, akkor a virágos hajtásokat is eldobod. Zölddugványozással vagy bujtással kora nyáron szaporíthatod.