Törpeorgona (Syringa meyeri Palibin)

1 .270 Ft

Forgalmazó: Kauten Etnobotanikai Alapítvány
Minimális rendelés a forgalmazótól: 10.000 Ft
Kiszállítás: csak a növekedési szezonban, március közepétől október végéig.
Csomagfeladás: A hét első három napján
Szállítási idő: 1-3 munkanap
A terméket innen szállítjuk: Magyarország
Futárcég: Magyar Posta
A kiszállítás díja (bruttó): A kiszállítás díja (bruttó): átalánydíjas: 2.900 Ft kb. 20 tő növényig. E fölött minden 20 kg után a szállítási költség + 2.900 Ft-tal nő.

A növények az évszaknak megfelelő fenológiai fázisban kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy kora tavasszal, vagy kedvezőtlen tavaszi időjárás esetén kicsik, lomb nélküliek, vagy késő ősszel  lomb nélküliek. Ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor rendeljen május-szeptember hónapokban. A szállítást könnyítő, hogy ültetőközegük kókuszrost.

Általános ültetési tanácsok

Ha ugyanabból a növényből 3 db-nál többet szeretnél vásárolni, előzőleg érdeklődj!

Elfogyott

Leírás

A törpeorgona (Syringa meyeri Palibin) 1-1,5 méter magas, erőteljes ágrendszerű, lassan növő, tarackoló tövű cserje. Orgonához hasonló, halvány lila bugavirágzata, amely a hagyományos orgonáéhoz képest kisebb, de szintén illatos, bugái lazábbak, április végén, május elején nyílnak. Cserje vagy évelő ágyásokba, nyíratlan sövénynek, rézsűre talajtakarásra kiváló. Sziklakertbe, tetőkertbe sírra, és edényes növénynek is alkalmas.

A törpeorgona gondozása

Napos, vagy félárnyékos helyre, tápanyag dús, gyengén meszes talajba való. Virágzása napos helyen a legszebb. Lisztharmatnak ellenáll. Rendszeres metszést nem igényel, de tavasszal érdemes eltávolítani az alulról növekvő vadhajtásokat. Virágait az elvirágzás után le kell metszeni. Ezzel őszi másodvirágzásra ösztönzöd. Figyelem!  Az idei hajtásokon tehát jövőre indul meg a virágfejlődés. Ha kora tavasszal végzed a metszést, akkor a virágos hajtásokat is eldobod. Zölddugványozással vagy bujtással kora nyáron szaporíthatod.